Новогодишња декорација у нашој школи

 

  Као и сваке године, ученици наше школе су на часовима ликовног образовања оплеменили целокупан ентеријер школе новогодишњом декорацијом.

  Главна тема ове године била је декорација школе природним и биоразградивим материјалима који су пронађени у околини и дворишту школе. Углавном су то биле гранчице дрвета, каменчићи, шишарке или су употребљени материјали који су преобликовањем картона, папира, канапа, вате, памука и вуне добили нову употребну вредност.

  Направљена је велика тродимензионална јелка у Црвеној Реци, коју су направили ученици петог разреда. Јелку су затим украсили заједно са осталим ученицима старијих разреда. Ученици нижих разреда такође су учествовали у изради, правили су украсе од рециклажног материјала.

На тај начин је постигнута сарадња млађих и старијих генерација у изради заједничке јелке. Након тога сви ученици су радили на украшавању својих учионица. Направили су ичеститке и венчиће, који су изложени у холу школе.

  У одељењима у насељу Долац, сви ученици су такође радили на декорацији школе. Направили су новогодишњи венчић, украсе и магнетиће од природних и преобликованих материјала, као и једну мању јелку која је окачена на дводимензионалној подлози на зиду.

  Целокупан задатак је урађен са идејом о стварању осећаја код ученика за очувањем природе, буђења свести о прекопотребној рециклажи и употреби природних материјала који не оштећују природу и не утичу на њено загађење.

  Свако дрво је битно у целокупном процесу стварања и одржавања здраве животне средине. Због тога не требамо да сечемо јелке како би направили „савршену“ новогодишњу декорацију. Све је могуће и без тога, што су управо научили и ученици наше школе приликом реализације своје новогодишње декорације.

Употребом маште, креативностии мало воље, створили смо нашу идеалну декорацијукоја може поново да расте!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Наши наставници, Јована Јоцић и Иван Цветковић добитници награде за најбољу методичку припрему

Пројекти задаци

Угледни час ''Евровизија и Констракта у настави географије и биологије''

Прва награда за ученике наше школе на републичкој смотри ''Дигитални Читалићи 2022.''

Настава у природи

Песма посвећена проти Јовану Аранђеловићу - Петар Станојевић

Изложба ликовних радова "Мост разумевања-међугенерацијска солидарност"