Дечја недеља 2016. године


У оквиру ''Дечје недеље'' реализоване су следеће активности:

Понедељак, 3. октобар 2016.

Први час посвећен дечјим правима одржан је у свим разредима и одељењима ОШ ''Јован Аранђеловић''. Учитељи и наставници су упознали ученике са дечјим правима. Уеници су цртали своје омиљено дечје право а потом је израђен пано који је изложен у холу школе у Црвеној Реци. Ученици и учитељи из извојеног одљења ОШ ''Јован Аранђеловић'' у насељу Долац приказали су приредбу посвећену дечјим правима а потом су израдили пано који је изложен у холу школе у Долцу. Изложба ђачких ликовних радова постављена је у Центру за културу у Белој Паланци.

Уторак, 4. октобар 2016.

Другог дана Дечје недеље у ОШ ''Јован Аранђеловић'' одржане су две активности. Деца су писала поруке на асфалту у дворишту школе а потом је одржана и радионица за родитеље. Ученици су заједно са својим родитељима правили играчку од природног и рециклираног материјала.

Среда, 5. октобар 2016.

Трећег дана организована је акција ''Деца деци''. Ученици основне школе су поклонили играчке деци ПУ ''Драгица Лаловић'' у Црвеној Реци. Традиционални пријем код председника општине организован је и ове године. Ученици су председнику општине изнели своје предлоге за унапређење рада у осноној школи. Такођа, у СЦ Бањица одиграна је и фудбалска утакмица између ОШ ''Љупче Шпанац'' и ОШ ''Јован Аранђеловић''.

Четвртак, 6. октобар 2016.

Четвртог дана Дечје недеље одржана је школска приредба у Црвеној Реци а у издвојеном одељењу школе у Долцу радионица за родитеље под називом ''Весели балони''.

Петак, 7. октобар 2016.

По традицији и ове године петак је био резервисан за спорт. Одржане су спортске игре под називом ''Некад и сад''. Деца су уживала у помало заборављеним играма као што су: школице, кликери, коларићу панићу, ћораве баке и друге, такође пуштен је и лампион пријатељства.

Субота, 8. октобар 2016.

Последњег дана Дечје недеље подељене су награде најуспешнијим ученицима.

Литерарни радови: Миљана Младеновић, Мина Игњатовић, Немања Милошевић

Ликовни радови: Нада Ристић, Урош Пауновић, Ана Лукић, Сара Османовић, Петар Станојевић, Матеја Благојевић

Најбоља играчка од природног материјала: Јован Митић

Спортске награде: Одељења – 4/1, 3/1 и 3/2

Коментари

Популарни постови са овог блога

Радни састанак пројектих тимова ОШ ''Јован Аранђеловић'' и СШ ''Никета Ремезијански'' посвећен Еразмус+ пројектима

Настава у природи

Дечја недеља

Израда компаса

Угледни час "Магичан број пи"

Резултати такмичења из Енглеског језика и Географије

Израда Сунчаног сата

Пројектна настава из физике

Оживљена слова

Национални дан књиге ''Читајмо гласно''